České krásně křupavé křížaly.
Sušená jablka tvoří kromě pochoutky také důležitou složku zdravé výživy. Obsahují jednoduché cukry (nejvíce glukózu a fruktózu), organické kyseliny (ponejvíce jablečnou a citronovou), vitamín C, provitamín A, vitamíny skupiny B. Jablka obsahují značné množství minerálních látek – hlavně draslík, hořčík, fosfor, vápník a železo.
Jablka jsou jedním z nejvýznamnějších zdrojů pektinových látek, které jsou schopny vázat a zneškodňovat těžké kovy. Pektiny brzdí rozvoj škodlivých mikroorganismů ve střevech, normalizují proces trávení. Jablko má tedy řadu léčivých účinků. Dále podporuje vylučování cholesterolu z organismu. Doporučují se jako prevence onemocnění střev. Zpevňují stěny cév, snižují jejich křehkost. Obsahují vlákninu.
Tyto sušená jablka jsou zbavena jádřinců a procesem sušení jsou dosušena dokřupava. Po rozbalení je třeba je sníst nebo opět zavřít do sáčku, jinak do sebe absorbují vzdušnou vlhkost a opět změknou.
Sušená jablka jsou vhodnou svačinkou pro děti na výlet nebo jako svačina do školy. Zasytí, ale jsou lehce stravitelná. Vyzkoušeno na vlastních dětech.
Složení: česká jablka
Hmotnost: 50g