Ezme rajčatová salsa 200 g

Ezme rajčatová salsa 200 g

Cena 119 Kč

200g

skladem 2 ks

počet kusů:

Famózní kombinace rajčat, paprik a bylinek inspirovaná Tureckem, která nesmí chybět ke grilovanému masu, zelenině nebo pečivu. Je lahodná, svěží a příjemně pikantní. 

Každé léto jednou končí, ale chuť sladkých a šťavnatých rajčat si můžete s touto famózní Ezme rajčatovou salsou užívat po celý rok. Unikátní kombinace chutí vás přenese až do Turecka. Jde o směs čerstvých rajčat, červené papriky, cibule, petržele, máty, extra panenského olivového oleje, limetkové šťávy, česneku a chilli vloček Gochugaru. Díky tomu je lahodná, svěží a příjemně pikantní.

Ezme rajčatová salsa je výsledkem jedinečné spolupráce mezi Živinou a šéfkuchaři z prestižní restaurace Červený Jelen – executive chefem Markem Fichtnerem a spolumajitelem Patrikem Jarošem.

Složení: Rajčata 41 %, celá loupaná rajčata (celá loupaná rajčata 60 %, rajčatová šťáva, regulátor kyselosti: kyselina citronová), červená paprika 10 %, paprikový protlak (červená paprika, sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová), cibule 8 %, petrželová a mátová nať, extra panenský olivový olej, limetková šťáva, česnek, sůl 1,2 %, chilli vločky Gochugaru.
Studená rajčatová omáčka, neemulgovaná. Pasterováno. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, celeru, sóji a hořčice.

Hmotnost: 200 g

Vyrábí: Farma Živina

'Co pro vás znamená jídlo? Pro mě bylo odjakživa jedním velkým dobrodružstvím,' říká Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina. 'To, že nejíst blbě je základ, jsem se naučil hlavně od mé babičky. Od dětství mi připomínala, že jíst se má vše v rozumné míře, že přidávat ovoce a zeleninu do každodenního příjmu má smysl a že je strava stavebním kamenem dobrého bytí. Moje gastro obzory se rozšířily už v 10 letech při cestě s rodiči do Kanady k našim známým, kteří nás tam provedli vyhlášenými gastropodniky. Už před dvaceti lety jsem ochutnal první sushi, učil se jíst humra a rozpoznat čerstvé dary moře od těch mražených. Kanada a Havaj mé chutě rozmazlily natolik, že jsem po návratu už nikdy nevkročil do školní jídelny a více času začal trávit doma v kuchyni. Vzdělával jsem se a zkoumal, jaký vliv má jídlo na naše zdraví, ekologii, udržitelnost a celkovou budoucnost lidstva. S pátráním po superpotravinách a jejich využití jsem objevil také kimchi. Shodou okolností jsem ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky mému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji. Tento mix asijských vlivů vlastně vystihuje i to, co mě na asijské kuchyni baví – kombinace různých chutí, konzistencí a textur v sobě skrývá ohňostroj požitků a vjemů,' dodává.