Vietnamské žluté kari

Vietnamské žluté kari

Cena 149 Kč

140g

dostupnost: není skladem

Toto zboží je bohužel vyprodáno a prozatím nevíme kdy bude znovu skladem.
Děkujeme za pochopení.

Autentické Vietnamské žluté kari z čerstvých surovin, které se vyrábí v Přerově ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Uvařte si doma výborné vietnamské kari s rýží do 15 minut a pochutnejte si stejně dobře jako v restauraci. Jedna sklenice naší „žluté kari pasty“ vystačí na 4-6 porcí kari.

Uvařte si doma tuto asijskou klasiku a pochutnejte si jako v restauraci. Díky omáčce Vietnamské žluté kari z čerstvých surovin si připravíte rychlou a fantastickou večeři bez extra námahy. Stačí přidat zeleninu, kokosové mléko na zjemnění, tofu či jiný protein, jasmínovou rýži a Vietnamské žluté kari. Dozdobíte čerstvým chilli nebo lístky koriandru a vše máte do 15 minut hotovo.

Složení: Vietnamské žluté kari pálivé, pasterováno. Složení: Mrkev, olej řepkový, cibule žlutá, paprika žlutá, citrónová tráva, zázvor, palmový cukr, česnek, koriandr, voda, chilli papričky (< 1,5 %), koření (< 1 %), sůl jedlá, limetkový list. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, sóji, pšenice, celeru a hořčice. 

Hmotnost: 140 g

Vyrábí: Farma Živina

'Co pro vás znamená jídlo? Pro mě bylo odjakživa jedním velkým dobrodružstvím,' říká Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina. 'To, že nejíst blbě je základ, jsem se naučil hlavně od mé babičky. Od dětství mi připomínala, že jíst se má vše v rozumné míře, že přidávat ovoce a zeleninu do každodenního příjmu má smysl a že je strava stavebním kamenem dobrého bytí. Moje gastro obzory se rozšířily už v 10 letech při cestě s rodiči do Kanady k našim známým, kteří nás tam provedli vyhlášenými gastropodniky. Už před dvaceti lety jsem ochutnal první sushi, učil se jíst humra a rozpoznat čerstvé dary moře od těch mražených. Kanada a Havaj mé chutě rozmazlily natolik, že jsem po návratu už nikdy nevkročil do školní jídelny a více času začal trávit doma v kuchyni. Vzdělával jsem se a zkoumal, jaký vliv má jídlo na naše zdraví, ekologii, udržitelnost a celkovou budoucnost lidstva. S pátráním po superpotravinách a jejich využití jsem objevil také kimchi. Shodou okolností jsem ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky mému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji. Tento mix asijských vlivů vlastně vystihuje i to, co mě na asijské kuchyni baví – kombinace různých chutí, konzistencí a textur v sobě skrývá ohňostroj požitků a vjemů,' dodává.