Autentická Pad Thai omáčka z čerstvých a kvalitních surovin, kterou jsme uvařili v Přerově ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem.
Na thajské nudle Pad Thai nedáme dopustit. S touto omáčkou si teď i vy doma snadno a do 15 minut připravíte autentický Pad Thai se sladkokyselou chutí tamarindu.
Základem každého Pad Thai jsou rýžové nudle restované technikou stir-fry na wok pánvi s vajíčkem, tofu či jiným proteinem a dalšími přísadami dle vaší chuti.
Složení: Tamarindová omáčka (pitná voda, tamarind (18 %), palmový cukr, jedlá sůl, paprika sladká mletá), sójová omáčka Kikkoman (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl), třtinový cukr, česnek. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, celeru a hořčice.
Hmotnost: 370 g
'Co pro vás znamená jídlo? Pro mě bylo odjakživa jedním velkým dobrodružstvím,' říká Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina. 'To, že nejíst blbě je základ, jsem se naučil hlavně od mé babičky. Od dětství mi připomínala, že jíst se má vše v rozumné míře, že přidávat ovoce a zeleninu do každodenního příjmu má smysl a že je strava stavebním kamenem dobrého bytí. Moje gastro obzory se rozšířily už v 10 letech při cestě s rodiči do Kanady k našim známým, kteří nás tam provedli vyhlášenými gastropodniky. Už před dvaceti lety jsem ochutnal první sushi, učil se jíst humra a rozpoznat čerstvé dary moře od těch mražených. Kanada a Havaj mé chutě rozmazlily natolik, že jsem po návratu už nikdy nevkročil do školní jídelny a více času začal trávit doma v kuchyni. Vzdělával jsem se a zkoumal, jaký vliv má jídlo na naše zdraví, ekologii, udržitelnost a celkovou budoucnost lidstva. S pátráním po superpotravinách a jejich využití jsem objevil také kimchi. Shodou okolností jsem ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky mému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji. Tento mix asijských vlivů vlastně vystihuje i to, co mě na asijské kuchyni baví – kombinace různých chutí, konzistencí a textur v sobě skrývá ohňostroj požitků a vjemů,' dodává.