Miang dresink

Miang dresink

Cena 129 Kč

150g

dostupnost: není skladem

Toto zboží je bohužel vyprodáno a prozatím nevíme kdy bude znovu skladem.
Děkujeme za pochopení.

Autentický Miang dresink z čerstvých surovin, který vznikl ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Chuťově výrazná zálivka na salát v thajském stylu. Stačí 1 plná lžíce na jednu porci salátu.

Každý si už někdy doma asi připravil salát, který byl tak trochu nuda. Nic se nevyrovná asijskému salátu s Miang dresinkem, který je natřískaný chutěmi: je pestrý, sladkokyselý a lehce pikantní.

Tento hustý Miang dresink je připraven pouze z čerstvých surovin. Najdete v něm třeba tamarindové pyré, červené chilli papričky, čerstvou citrónovou trávu, limetkové listy či galangal kořen. Zdravé a chuťově výrazné suroviny na jednom místě.

Miang dresink je čistě rostlinného původu a je tedy vhodný i pro vegany.

Složení: Pitná voda, palmový cukr, cibule červená, zázvor, tamarindová omáčka (pitná voda, tamarind (18 %), palmový cukr, jedlá sůl, paprika sladká mletá), citrónová tráva čerstvá, sójová omáčka Kikkoman (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl), chilli papričky (1,4 %), limetkový list, galangal kořen. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, celeru a hořčice.

Hmotnost: 150 g

Vyrábí: Farma Živina

'Co pro vás znamená jídlo? Pro mě bylo odjakživa jedním velkým dobrodružstvím,' říká Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina. 'To, že nejíst blbě je základ, jsem se naučil hlavně od mé babičky. Od dětství mi připomínala, že jíst se má vše v rozumné míře, že přidávat ovoce a zeleninu do každodenního příjmu má smysl a že je strava stavebním kamenem dobrého bytí. Moje gastro obzory se rozšířily už v 10 letech při cestě s rodiči do Kanady k našim známým, kteří nás tam provedli vyhlášenými gastropodniky. Už před dvaceti lety jsem ochutnal první sushi, učil se jíst humra a rozpoznat čerstvé dary moře od těch mražených. Kanada a Havaj mé chutě rozmazlily natolik, že jsem po návratu už nikdy nevkročil do školní jídelny a více času začal trávit doma v kuchyni. Vzdělával jsem se a zkoumal, jaký vliv má jídlo na naše zdraví, ekologii, udržitelnost a celkovou budoucnost lidstva. S pátráním po superpotravinách a jejich využití jsem objevil také kimchi. Shodou okolností jsem ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky mému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji. Tento mix asijských vlivů vlastně vystihuje i to, co mě na asijské kuchyni baví – kombinace různých chutí, konzistencí a textur v sobě skrývá ohňostroj požitků a vjemů,' dodává.