Tikka Masala Indické kari

Tikka Masala Indické kari

Cena 129 Kč

200g

dostupnost: není skladem

Toto zboží je bohužel vyprodáno a prozatím nevíme kdy bude znovu skladem.
Děkujeme za pochopení.

Indická kari omáčka Tikka Masala nás nikdy neomrzí. Speciální kombinace čerstvých ingrediencí a koření vytváří krásně aromatickou a krémovou omáčku s komplexními vrstvami chutí. Nejčastěji se podává s rýží nebo chlebem naan. Na této nepálivé verzi si pochutná celá rodina.

Jedna z nejoblíbenějších indických omáček na světě, to je Tikka Masala. A co to vlastně znamená? Tikka jsou „kousky masa“ a „masala“ je prostě omáčka. Tahle Tikka Masala má bohatou a kořeněnou chuť. Speciální kombinace čerstvých ingrediencí a indického koření přináší autentický zážitek v každém soustu.

Aby bylo kari hotové, přimíchejte do omáčky tučný bílý jogurt nebo kokosové mléko na vaření pro získání té správné konzistence a chuti. K tomu si můžete orestovat také tofu nebo maso a zeleninu na kousky.

Indické kari Tikka Masala doporučujeme podávat s basmati rýží, čočkou nebo plackou naan. S jednou skleničkou si připravíte 2-3 poctivé porce.

Složení: Zeleninová pasta s kešu ořechy. Pasterizované. Rajčata celá loupaná 46 % (celá loupaná rajčata, rajčatová šťáva, regulátor kyselosti: kyselina citronová), cibule 30 %, kešu ořechy 6 %, cukr krystal, olej řepkový, česnek, zázvor, směs koření (obsahuje chilli vločky 0,1 %), kurkuma kořen, ocet kvasný lihový, sůl 0,54 %. Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů, sezamu, celeru, soji a hořčice.

Hmotnost: 200 g

Vyrábí: Farma Živina

'Co pro vás znamená jídlo? Pro mě bylo odjakživa jedním velkým dobrodružstvím,' říká Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina. 'To, že nejíst blbě je základ, jsem se naučil hlavně od mé babičky. Od dětství mi připomínala, že jíst se má vše v rozumné míře, že přidávat ovoce a zeleninu do každodenního příjmu má smysl a že je strava stavebním kamenem dobrého bytí. Moje gastro obzory se rozšířily už v 10 letech při cestě s rodiči do Kanady k našim známým, kteří nás tam provedli vyhlášenými gastropodniky. Už před dvaceti lety jsem ochutnal první sushi, učil se jíst humra a rozpoznat čerstvé dary moře od těch mražených. Kanada a Havaj mé chutě rozmazlily natolik, že jsem po návratu už nikdy nevkročil do školní jídelny a více času začal trávit doma v kuchyni. Vzdělával jsem se a zkoumal, jaký vliv má jídlo na naše zdraví, ekologii, udržitelnost a celkovou budoucnost lidstva. S pátráním po superpotravinách a jejich využití jsem objevil také kimchi. Shodou okolností jsem ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky mému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji. Tento mix asijských vlivů vlastně vystihuje i to, co mě na asijské kuchyni baví – kombinace různých chutí, konzistencí a textur v sobě skrývá ohňostroj požitků a vjemů,' dodává.