Kypřící prášek BIO na přípravu perníků, bezlepkový, bezfosfátový, na 0,4 kg mouky.
Složení: BIO kukuřičný škrob, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné, BIO perníkové koření mleté: BIO anýz, BIO hřebíček, BIO kardamon, BIO koriandr, BIO skořice Cassia.
Recept na domácí perník:
Do nádoby nasypeme 400g hl./pol. mouky (popř. bezlepkové), 100-150g cukru, 1 lžíci kakaa/kávoviny (cca 20g), kypříci prášek do perníku, vše dobře promícháme. Přidáme 100ml oleje nebo rostlinného tuku a přilijeme 400ml mléka/rostlinného nápoje, ve kterém rozšleháme 1-2 vejce (můžeme nahradit 2-3 lžičkami chia semínek). Vše důkladně promícháme a těsto nalijeme na vymaštěný, moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě cca 20 min. Tip: pšeničnou mouku můžeme nahradit z 1/2 moukou celozrnnou žitnou nebo špaldovou
Hmotnost: 18 g