Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Špaldové kroupy v kuchyni: osmažené na cibulce jako skvělá příloha k pokrmům, na přípravu špaldot (rizot), na obohacení salátů, do karbenátků, na zapékání, do polévek apod.
Firma PROBIO je specialista na zpracování špaldy. Věnují se tomu už od jejich počátku v roce 1992. Jejich technologie jim umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a zrno zpracovávat od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Suší šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.
Složení: 100 % špaldové kroupy BIO
Hmotnost: 500 g
Naše začátky mají kořeny již v 90. letech, kdy se dvojice přátel Ing. Martin Hutař a Ing. Karel Matěj rozhodli podnikat v oboru biopotravin a založili malou firmu s cílem uživit sebe a své první tři zaměstnance. Jak sami říkají, 'trochu se jim to vymklo z rukou“.
V současné době se o úspěšný chod firmy stará tým čítající více než 150 lidí. Provozujeme 3 bio mlýny, balírny, sklady a v našem sortimentu najdete přes 1 500 položek v kvalitě bio. Zabýváme se zpracováním a výrobou biopotravin, velkoobchodním prodejem, celorepublikovou distribucí bioproduktů, zahraničním obchodem s biopotravinami, eko drogerií, bio kosmetikou a obchodem s certifikovanými bio osivy.
Hospodaříme na 2 vlastních ekologických farmách. Naše výrobky pečlivě kontrolujeme ve vlastní laboratoři. Naše práce nás opravdu baví a největší radost máme, když jste spokojeni i vy.