Mungo - dnes vaří šéfkuchař z Číny! Mungo jsou malé zelené fazolky, které vynikají charakteristickou vůní a spoustou živin. Můžete si je dopřát v salátu, v polévce či je přidat do masových i zeleninových pokrmů. Nejčastěji se konzumují naklíčené.
Jak klíčit? Fazolky důkladně propláchněte a namočte přes noc do mísy. Ráno vodu slijte, několikrát fazolky propláchněte a nechte odkapat. Vraťte fazolky do misky, překryjte navlhčenou látkou a nechte klíčit. Nezapomeňte pravidelně asi 3x denně proplachovat a udržovat dostatečnou vlhkost. Po 2-3 dnech jsou výhonky připravené ke konzumaci. Chutí připomínají zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé.
Naklíčené mungo přidávejte do pokrmů syrové nebo jen krátce blanšírujte, abyste využili co nejvíce obsažených živin. Ale pozor naklíčeného munga snězte maximálně jednu hrst denně!
Složení: 100 % mungo BIO
Hmotnost: 500 g
Naše začátky mají kořeny již v 90. letech, kdy se dvojice přátel Ing. Martin Hutař a Ing. Karel Matěj rozhodli podnikat v oboru biopotravin a založili malou firmu s cílem uživit sebe a své první tři zaměstnance. Jak sami říkají, 'trochu se jim to vymklo z rukou“.
V současné době se o úspěšný chod firmy stará tým čítající více než 150 lidí. Provozujeme 3 bio mlýny, balírny, sklady a v našem sortimentu najdete přes 1 500 položek v kvalitě bio. Zabýváme se zpracováním a výrobou biopotravin, velkoobchodním prodejem, celorepublikovou distribucí bioproduktů, zahraničním obchodem s biopotravinami, eko drogerií, bio kosmetikou a obchodem s certifikovanými bio osivy.
Hospodaříme na 2 vlastních ekologických farmách. Naše výrobky pečlivě kontrolujeme ve vlastní laboratoři. Naše práce nás opravdu baví a největší radost máme, když jste spokojeni i vy.