Jemně pálivé dýňové čatní, vyráběné na Severní Moravě u paní Fojtíkové.
Skvělé jako chuťovka k sýru, steakům nebo jako náplň sendvičů a burgerů.
Složení: 60 % dýně, jablka, cibule, kapie, vinný ocet, třtinový cukr, sůl, pepř, HOŘČIČNÉ SEMÍNKO, chilli
Hmotnost: 330 g (Pevný podíl: 300 g)
Paní Fojtíková z Těrlicka už od roku 2012 vyrábí zeleninové hořčice registrované pod názvem Slezská zeleninová bašta. Domácí hořčice se vyrábí z nejkvalitnějších surovin (rajčata, paprika, chilli, cibule...). Veškerá zelenina je čerstvá a důkladně prověřená. Její výrobky prošly kompletními laboratorními testy na výbornou a do dnešního dne se jich prodalo přes 100.000. K zeleninovým hořčicím (kterých je dnes už celá produktová řada) se postupně přidala nakládaná zelenina, čatní, omáčky, kečup, zeleninové saláty a ovocné pochoutky. Všechny pod společnou značkou Fojtka.
V Těrlicku má paní Fojtíková malý obchůdek, kde ji můžete navštívit osobně a dozvědět se pár zajímavých příběhů z výroby i které z jejich výrobků nesou ocenění (jedno dokonce od hejtmana ;))